Imprimer cette page

Notre Société

RMCD bvba is een KMO die werd opgericht in Vlaanderen, België in 2009. Sinds 2013, werd de officiële handelsnaam gewijzigd van "House of Cava" naar Fuga Moments. Fuga Moments importeert, vermarkt en distribueert cava, wijn en frizzante van hoge kwaliteit en creëerde recentelijk zijn eigen Belgische speciaalbier van hoge gisting.

RMCD opereerde onder de handelsnaam “House of Cava” (HoC) tot 2013. House of Cava importeerde een aantal verschillende cavas om zo de klanten door het fascineerende landschap van de Spaanse schuimwijnen geproduceerd op tradionele wijze (Méthode Traditionnelle or Méthode Champenoise) te loodsen. Door de selectie van een wijde verscheidenheid aan cavas met verschillende smaken en karakteristieken waren degustaties niet enkel een streling voor de tong maar tevens een leerden de klanten steeds meer bij over de bijzondere producten. Terwijl HoC zich voornamelijk toelegde op de juiste informatie en het onderrichten van de meerwaardezoeker, werd vanaf 2014 de fuga filosofie en de geassociëerde ervaring de meest belangrijke drijfveer van het bedrijf. Eveneens wilde het bedrijf zich niet beperken tot wijnen maar zich ook de mogelijkheid tot het verdelen en beschikbaar stellen van een breder gamma aan producten voorbehouden. De verandering van onze handelsnaam beslechtte deze natuurlijke evolutie en symboliseerde de nieuwe strategie.

De cavas en wijnen worden met de grootste zorg geselecteerd en op maat gemaakt door en voor Fuga Moments. We werken altijd in nauwe samenwerking met de producenten om van begin tot einde zeker te zijn dat de wijnen aan de behoeften en criteria van Fuga Moments en bij uitbreiding de Belgische consument voldoen. Om onze producten te onderscheiden als resultaat van deze intensieve samenwerking van de wijnen die worden aangeboden in de supermarkten of groothandel, en tevens onze intensie en filsofie te onderstrepen, worden onze wijnen uitgebracht onder ons eigen "fuga" label. Dit helpt de consumenten onze zorgvuldig geselecteerde producten te ontdekken, herkennen en te onderscheiden van het extensieve gamma aan (mousserende) wijnen dat heden ten dage beschikbaar wordt gesteld in de Belgische markt.

Fuga Moments ageert tevens als een onafhankelijk import/export agent voor nieuwe, jonge en authentieke merken. Dream Line, the Magic Sparkling Wine, is hiervan een perfect voorbeeld en illustreert onze engagementen in deze sector. Naast het effectief importeren en verdelen van producten, adviseert en consulteert Fuga Moments ook op het gebied van marketing strategieën en campagnes met een regionaal karakter.

De creatie van een authenthiek, zomers, blond bier startte als hobby project maar na twee jaar van zorgvuldig perfectioneren van het recept besloten we toch om een groter publiek mee te laten genieten van dit Belgisch topproduct. Bijgevolg werden ook de commerciële activiteiten omtrent het speciaalbier onder de paraplu van Fuga Moments ondergebracht. Door een hechte samenwerking met de Belgische brouwerij De Graal uit Brakel werd ons uniek recept feilloos vertaald naar grotere schaal om te resulteren in ons eerste commerciële speciaalbier: Trifolium Tripel.

Evenementen worden frequent ondersteund en geïnitieerd door Fuga Moments. Alle benodigdheden inclusief barren, koelkasten, grillstanden etc. worden beschikbaar gesteld voor huur. Fuga merchandise zoals glazen, ijsemmers, vlaggen etc. worden continu ontwikkeld om de fuga eigenheid te benadruken.